|
| Divine Performing Arts 2009 világturné |
|
|
|
| április 2009 |
|
|
| Epoch Times Németország: A belső kifejezés a döntő - Egy táncstudió vezetője: "Nagy inspiráció" [19.04.2009] |
DREZDA - Felhangzik az utolsó taps, a Shen Yun Performing Arts művész tagjai utoljára integetnek a publikum felé - az április 14-i vendégjátéknak vége Drezdában. A publikumban ott volt Baddura asszony is, aki egy táncstudió tulajdonosa. Az orientális táncok szakembere és a színházpedagógus széles mosollyal az arcán jelent meg a show után. Számára az előadás inspirációt jelentett.
|
|
| Epoch Times Németország: Művészettörténet-tanár: Olyan, mint egy mese - balzsam a léleknek gyors életünkben [19.04.2009] |
DREZDA - Reichelt asszony gimnáziumi művészettörténetet és németet tanító tanár, diákjai az ötödiktől a tizenkettedik osztályosok. Lányát érdekli Kína és ő is figyelt fel a Shen Yun Performing Arts plakátjára és rávette édesanyját, hogy menjen el vele az előadásra. Mindketten lelkesültek a showért. Dícsérő szavakkal illették az előadást: "balzsam a lélek számára", "tökéletes színpadi előadás".
|
|
| Németország: Megtisztul a lélek – Kínának reménye van egy új jövőre [04.04.2009] |
Az előadás után Wang asszony büszke volt a kínai kultúrára: „Ez a show teljesen más, mint a showk Kínában. Mély és kiválasztott, jól érzi magát az ember a shown. A művészek biztos keményen edzettek, lelkiismeretesen játsszák szerepüket. Az emberi szív igazát mutatják meg szerintem. Ezért bizalmas érzésem volt az egész show alatt. Hogy őszinte legyek már évek óta nem láttam ilyen jó előadást. Nagyon büszke vagyok a kínai kultúrára. A show után bizakodó vagyok, hogy Kínának reménye van egy új jövőre.” |
|
|
| március 2009 |
|
|
| Epoch Times Németország: "Az érzékek ünnepe” - a Divine Performing Arts shownak sikere volt a belrini publikumnál [28.03.2009] |
„A show megnyerő volt, nagyon szép, tetszett. A táncok és a szoprán-szóló (Pi-ju Huang szopránénekesnő; a szerkesztő megjegyzése) nagyon tetszett.” A nyugati és keleti hangszerek keverékének az egykori hivatalnok szerint „sikere volt”.
|
|
| Dánia: A publikumot mélyen megérintette a Divine Performing Arts [21.03.2009] |
„Nagyra becsülöm a taijit, a qigongot és a harcművészetet, amit gyakoroltam is, mikor fiatalabb voltak. Ez nagyon jó a kínai mindennap és a [tradicionális] kultúra összekötésére. Úgy gondolom, hogy ez nem egy olyan dolog, amit Kínában manapság látni lehet. A Divine Performing Arts csoport összes fellépése Kínán kívül van, amit elég szomorúnak találok.”
|
|
| Franciaország: Egy külföldön élő kínai hölgy: „Minden darab bámulatba ejtett!” [21.03.2009] |
„Teljesen meg vagyok hatva ettől az esti gálától. Nagyon szép és sokszínű, a színpad háttérdiszítése nagyon tetszett. Sok mindent megtudtunk, a kínai történelemből is.” „A színésznők színes szoknyákat hordtak és spirálalakzatban táncoltak. Ez nagyon eredeti. Minden darab jelentős.” Ginabode asszony férje ezt tette még hozzá: “Nagyon tetszett. Ez egy kitűnő előadás. Nagyon tetszett, hogy néhány darab kritizálta a kínai kommunista rezsimet. Ez nagyon fontos és rendben van így. Nagyon jó. Valakinek ki kell mondania az igazságot és elég bátornak lennie ehhez.”
|
|
| A Divine Performing Arts-ot dicsérő közönség állva éljenzett Londonban [14.03.2009] |
A Divine Performing Arts (DPA) 2009-es világturnéjának premierje a New London színházban volt megtartva, dicséretekkel és álló éljenzések közepette, március 3-án, kedden. A kifinomult West End-i közönség hatalmas lelkesedéssel rajongott, minden egyes darabért a DPA bemutatóban, lelkesen tapsoltak a táncos szólóknál és hangosan éljeneztek, miután felálltak egy hosszú ovációra, hogy ismét kitapsolják az előadókat a függöny elé.
|
|
| Franciaország elitjei: valami rendkívülit fedeztünk fel! [14.03.2009] |
Mivel a párizsi elit pozitívan reagált a Divine Performing Arts csoportra, a kormány, banki szakasz képviselői, valamint akadémikusok és művészek értékbecsülésüket fejezték ki a show felé. Chantal Berthelot asszony, Guayana generálkonzulátusnője megnézte a csoport fellépését a Palais des Congres de Paris-ban. Berthelot asszony azt mondta, hogy az este nyugodtan és tele felfedezésekkel telt el számára. „Hihetetlen időtöltés volt megélni ezt az estét. Sok új dolgot tanultam. Először is nem is ismertem azelőtt a művészcsoportot. Művészi és professzionális szinten is megéltem őket. Kiváló táncosokat, különös hanggal megáldott énekeseket és mély benyomást keltő zenészeket láthattunk.” |
|
| Tajvan: Művész: A Divine Performing Arts bölcsességet ad és gazdagítja a lelket [14.03.2009] |
A festőművész Liu Rongying, aki virágokra és madarakra specializálódott a festményeiben, jelenleg a Tainan-i Nemzeti Egyetemnek a művészeti osztályán oktat és az esztétikai tanszéken és a Nanhua Egyetemnek a képzőművészeti részlegén. Úgy gondolja, hogy a táncosok úgy használják a testbeszédet, mint ahogy egy festő használja az ecsetet, amikor alkot egy művet. Mindannyiuknak szüksége van a kemény munkára. „Én nem csak virágokat és madarakat festek, hanem ki akarom fejezni az ürességet és az isteni természetet általuk. Miután megnéztem a Spectacular gálát láttam, hogy a művészek átadták ezt a szellemiséget, úgy hogy táncoltak.”
|
|
| Epoch Times Németország: Divine Performing Arts Párizsban – egy párizsi műpártolót meghatott a show [06.03.2009] |
PÁRIZS, Franciaország – A francia publikum tapsviharával került sor február 27-én a Divine Performing Arts művészcsoport premiere Párizsban a Palais de Congrès-ban. Frankfurt és Antwerpen után Párizs a harmadik állomás a csoport európai turnéjának, melyet a londoni fellépések követnek. André Dunstetter, ismert műpártoló Franciaországban, megnézte a showt és a „Ázsia fénye” egyesület által VIP-eknek előkészített koktélfogadásán benyomásairól számolt be. Diszkrét eleganciával írta le, hogy meghatották a színek variációi. Magyarázta, hogy „a shownak annyira sok üzenete volt”, hogy azok még ismételve elő is bukkantak többször. „Az ember felfogta a táncban elrejtett szimbólika és a dalok szövege által. Ez volt számomra a legegyértelműbb: ez egy show sok mondanivalóval.” |
|
| Epoch Times Németország: Tánctanárnő Antwerpenben: „Beteljesült tökéletesség!” [06.03.2009] |
ANTWERPEN, Belgium – "Beteljesült tökéletesség!” ezekkel a szavakkal illette De Deygere asszony a Divine Performing Arts 2009-es világturnéjának antwerpeni állomásán bemutatott előadását, melyet Antwerpen központjában tartottak február 24-én. „Igen, tökéletes, tökéletes, tökéletes. A kosztümök, az előadás, az egész teljes.”
|
|
|
| február 2009 |
|
|
| USA: A Divine Performing Arts Show első alkalommal érkezett Indianába és nagyban inspirálta a nézőket [19.02.2009] |
„Természetesen minden dalnak meg kell mutatnia az érzelmeket, azonban az embernek itt módja van megtapasztalni egyfajta tisztességességet, és mélyről jövő együttérzést. Annak ellenére, hogy az énekesek úgy énekeltek, mint a nyugatiak, a melódiák kínaiak voltak, és ehhez jön még a kínai anyanyelv, éppen ezért volt ez egészen más. Érezni lehetett, hogy az énekeseknek az volt a szándéka, hogy a nézőkkel együtt élvezzék a hangjukat, az énekeiket, a tradíciójukat és a kultúrájukat, valamint a szavaik mögött rejlő tartalmat.” - így a képen látható Jay White tenorénekes.
|
|
| Korea: A Divine Performing Arts-ot, tapsviharos éljenzéssel jutalmazták [12.02.2009] |
Lee úr, egykori tagja a Nemzetgyűlésnek és felesége, együtt nézték a második bemutatót, Daegu-ban és azt mondták, hogy ez megerősíti azt, hogy a Kínai tradicionális kultúra életben van Azt mondta, hogy a DPA show, egy nagyszerű projekt és nem kizárólag a kínai tradicionális kulturát éleszti ujjá a mai embereknek, hanem ezen felül egy hidat hoz létre a mai társadalom és az ősi legendák és történelem között. Azt mondta: „A kínai hagyományok mindent magába foglalóak és harmonikusak. Úgy gondolom, hogy ez a XXI. század legjelentősebb értéke lesz.”
|
|
| Kanada: Szárazföldi Kínai bevándorlók azt mondták, hogy a DPA hitelesen ábrázolja a kínai kultúrát [05.02.2009] |
Zhang asszony Kanadába emigrált Guandong-ból öt évvel ezelőtt. Rávette a 9 éves lányát, hogy nézze meg az előadást. Azt mondta, hogy a bemutató nagyon szép volt és kitűnően áttekinthetővé vált a kínai történelem általa. „Nagyon alaposan ábrázolta a tradicionális kínai kultúrát, több perspektívából.” Különösen nagy kedvence volt az Erhu szóló, amin érezte, hogy „az (a hangszerelés) valódi hagyomány.” A bemutató tartalmazott különböző táncelőadásokat, előadtak Kínai legendákat. Zhang asszony lánya többnyire nem kedvelte a művészeti előadásokat, de a DPA-ért rajongott.
|
|
|
| január 2009 |
|
|
| USA: Híres professzor: A világkultúra az istenitől származik, és ismét visszatér az istenihez [21.01.2009] |
Schoch professzor kijelentette, hogy nagyon örül, hogy láthatta a Divine Performing Arts előadását, mely újjáélesztette a régi kínai kultúrát. Azt mondta: „A kínai kultúra a legrégebbi kultúra az egész világon, mely folyamatosan fejlődött. A Show minden egyes számának megvan a maga különleges tartalma. Az általa közvetített kulturális információk meghatóak és arra ösztönzik az embereket, hogy elgondolkodjanak.”
|
|
| Egyesült Államok: Egy nyugdíjas befektető, Los Angeles-ben: „Ez tiszta. Nagyon elegáns!” [14.01.2009] |
Beszélgetés a szünetben, Joe Belas-szel, egy nyugdíjas befektetővel. Tétovázás nélkül ezt nyilatkozta: „Ez tiszta. Nagyon elegáns! Élveztem, mert a zene és az előadóművészek nagyon lenyűgözőek voltak. Igazán élveztem.” Nagyon nehéznek találta, hogy kiválassza a kedvenc táncát, vagy játékát a bemutatónak, azt mondta: „Ők mind annyira különböznek és mindnyájuknak különféle vonzereje van, és őszintén megvallva egyetlen egy sem volt, amit ne élveztem volna. Nagyon várom már a második felét a show-nak.” |
|
| Egyesült Államok: Kínai méltóságok Los Angeles-ben elismerően nyilatkoztak a Divine Performing Arts kínai hagyományos kultúráért tett támogatásáról [07.01.2009] |
Tekintettel arra a műsorra, ami utalt a Fálun Gong-ra, Li úr nyíltan kijelentette: „A szabadságnak és a demokráciának a társadalmában, egy ilyen üldözésnek nem szabad megtörténnie. A Kommunista Párt diktatórikus irányítása egy akadály Kína fejlődésében. A kínai gazdaság látszólag előrehaladt, de ez az erőforrások túlzott használatán és a környezet szennyezésén alapul. A társadalom fejlődéshez feltétlenül biztosítania kell az erkölcsi értéket és védeni a környezetet. Kínának feltétlenül fejlődnie kell ezeken a területeken.”
|
|
| Egyesült Államok: Jogi Professzor: A lelkiség és remény teljessége [07.01.2009] |
„Élveztük a sok bemutatót. A színek, a hozzáértés. Nekem tetszett az erkölcsi megvilágítása az előadásnak, az erkölcsi üzenete, a lelki üzenete, a reménynek az üzenete, az életnek a körforgása, az aprólékos üzenetek a jóságról és a Fálun Dáfá harca, amelyről azt gondolom, hogy utánanézek az interneten és többet fogok tudni róla.”- mondta Farrow úr.
|
|
| Egyesült Államok: A Divine Performing Arts new yorki társulatának nyitó bemutatója kivívta a hallgatóság elismerését [01.01.2009] |
Henry Blum egy diák a Drexler Egyetemről: „Nagyon érdekesnek találtam. Úgy gondolom megmutatta azt a sokféle, különböző kulturális hatást Kínában, amik gyakran elvesznek az elnyomás alatt. Az ismeretem Kínáról nem túl sok, csak a média és más információk. Az iskolában tanultam néhány régi Kínai történetet, de ez egy bevezető történelmi előadás volt. Azt gondolom nagyon érdekes, hogy láttam ezt az oldalát a Kínai kultúrának, amit általában nem fednek fel, amikor az emberek információkat kapnak a hírekből.”
|
|
|
| október 2008 |
|
|
| Svájc/Genf: A Shen Yun Show elvarázsolja a világváros polgárait [15.10.2008] |
A Show-t a híres Theâtre du Leman-ban tartották. A színház menedzsere, Claude Proz úr ezt megelőzően még soha sem látott ilyesfajta előadást. Így nyilatkozott: "A kínai művészet mindig nagy érdeklődést kelt bennem, különösen a tradicionális kínai művészet. Az a véleményem, hogy csak magas színvonalon levő művészek képesek arra, hogy a művészetet magas színvonalon mutassák be. Nagyon örülök neki, hogy egy ilyen rendkívül magas színvonalú Gálát a mi színházunkban mutattak be. Láttam, ahogy az összes néző arca sugárzott… Remélem, hogy a művészek hamarosan újra ellátogatnak hozzánk." |
|
| Svédország: Egy svéd művész a „Spectacular Gálát“ dícséri [08.10.2008] |
Tavaly áprilisban mélyen megindította az amerikai Performing Arts csoport előadása Svédországban. Így mesélt róla: „A Gála engem alighanem elrepített egy utazásra a mennyei birodalomba. Olyan érzésem volt, mintha egy csésze tiszta vizet innék a sivatagban. Hallani a kínai zenét, látni a klasszikus kínai táncokat és a Tang Dinasztia fejedelmi dobosaitól teljesen fellelkesülni, mindez olyan, mint egy megélés más dimenziókban. Soha életemben nem fogom elfelejteni.”
|
|
|
|
| |